پیکسل 10 با تصمیمهای اشتباه گوگل به بیراهه میرود

پرچمدار بعدی گوگل، سری پیکسل 10 احتمالا تا چند ماه آینده معرفی خواهد شد؛ حتی ممکن است زودتر از زمان پیشبینیشده وارد بازار شود. شایعات و اخبار پیرامون این گوشی به سرعت گسترش یافته و نشان میدهد که عرضه آن نزدیک است. با این حال، بررسی گزارشها و گمانهزنیها در مورد پیکسل 10 بیانگر این است که این دستگاه، چه در اواخر ژوئن و چه در اکتبر عرضه شود، چندان هیجانانگیز نخواهد بود. هدف اصلی گوگل با این گوشی چیست و آیا میتواند انتظارات کاربران را برآورده کند؟
سالهاست که کارشناسان بر این باورند که گوشیهای پیکسل بهترین تجربه اندروید را برای کاربرانی که به دنبال استفاده بهینه از سیستم عامل هستند، ارائه میدهند. نسخه اندروید گوگل بدون نرمافزارهای اضافی و قابلیتهای شخصیسازی بیش از حد، که در گوشیهای چینی به وفور دیده میشود، طراحی شده است. این گوشیها همچنین به کاربران این اطمینان را میدهند که زودتر از هر برند دیگری به قابلیتهای جدید اندروید و آپدیتهای آن دسترسی خواهند داشت.
با این وجود، گوگل در سری پیکسل 9 با تمرکز بیش از حد بر قابلیتهای هوش مصنوعی نشان داد که تا حدی مسیر اشتباهی را در پیش گرفته است. بررسی گزارشها از سری پیکسل 10 نیز نشان میدهد که این فقط یک مرحله گذار نیست، بلکه گوگل قصد دارد این رویکرد را در نسل بعدی پرچمداران خود نیز ادامه دهد. در حالی که تصمیمات گوگل ممکن است برای خود شرکت مفید باشد، اما برای کاربران و مشتریان چندان مناسب به نظر نمیرسد.
### تراشههای تنسور؛ نقطه تمایز گوگل؟
تراشههای تنسور از سال 2021 و با عرضه سری پیکسل 6 معرفی شدند و به گوگل کمک کردند تا گوشیهای پیکسل را به عنوان بهترین دستگاهها برای اجرای پردازشهای پیشرفته یادگیری ماشینی، مانند تشخیص گفتار و ترجمه لحظهای، به بازار عرضه کند. به طور کلی، تراشههای تنسور تا حدی موفقیتآمیز بودهاند. گوگل بالاخره توانست مشکل سیستم مدیریت حرارتی را با تراشه تنسور جی 9 در سری پیکسل 9 حل کند. با این تغییر، پرچمداران فعلی گوگل بهرهوری فوقالعادهای در پردازشهای روزمره و بازیهای سبک ارائه میدهند.
با این حال، مشکل همیشگی تراشههای تنسور، عملکرد پایینتر آنها نسبت به رقبا است که همچنان ادامه دارد. گوگل ادعا میکند که هدف از تولید این تراشهها، رقابت با پردازندههای پرچمدار با سرعت کلاک بالا نیست، بلکه ارائه عملکرد روان و بدون دغدغه برای پردازشهای روزمره است. با چنین سیاستی، منطقی نیست که گوگل تراشههای تنسور را کنار گذاشته و به جمع مصرفکنندگان اسنپدراگون بپیوندد.
هر تولیدکننده بزرگ گوشیهای اندرویدی باید تجربهای منحصربهفرد ارائه دهد تا نوآوری و رقابت همیشه در جریان باشد. گوشیهای پرچمدار گلکسی سالهاست که دستگاههای منتخب برای عملکردهای سطح بالا بودهاند و گوگل برای بازاریابی موفقیتآمیز دستگاههای خود نیازی به رقابت در این عرصه ندارد. تراشههای تنسور گوگل اصلا برای ارائه عملکرد سطح بالا طراحی نشدهاند و به همین دلیل، اگر گوشیهای پیکسل وارد جمع پرچمداران برتر اندرویدی شوند، احتمالا شکست سنگینی در انتظار گوگل خواهد بود.
از طرفی دیگر، برای گوشیای که شایعه شده 1200 دلار قیمت خواهد داشت، حداقل انتظار کاربران ارائه عملکرد عالی و نه کمتر از آن است. اگر در حال حاضر به دنبال بهترین عملکرد از یک گوشی پیکسل هستید، بهتر است به سراغ پیکسل 9 پرو نروید. پیکسل 9a پردازنده مشابه مدلهای پرچمدار گرانقیمت خود را دارد و اگرچه حافظه رم پایینتری دارد، اما 8 گیگابایت برای استفادههای معمول بیش از حد کافی است.
گزارشهای زیادی نیز وجود دارد که نشان میدهد تراشه تنسور جی 5 هیچ بهبود عملکردی قابلتوجهی نخواهد داشت. در عوض، در سری پیکسل 10، کاربران قابلیتهای بیشتری را دریافت خواهند کرد که احتمالا نیاز کمتری به آنها خواهند داشت.
### پیکسل 10 چه ارتقاهای قابلتوجهی خواهد داشت؟
در این بخش میخواهیم از دیدگاههای بدبینانه نسبت به گوشیهای پیکسل، به ویژه سری پیکسل 10، دوری کرده و ارتقاهای قابلتوجهی که این گوشی میتواند ارائه دهد را بررسی کنیم.
در حالی که سری پیکسل 9 ارزش کاربری چندان بالایی ندارند، عملکرد قابل اعتماد و بهترین سیستم دوربین گوشیهای پیکسل را ارائه میدهند. در ادامه به طور خلاصه ویژگیهایی که سری پیکسل 10 به احتمال زیاد خواهد داشت را بررسی میکنیم:
– قابلیتهای هوش مصنوعی بهبود یافته
– عملکرد دوربین ارتقا یافته
– پردازنده کارآمدتر
– لرزشگیر بهبود یافته برای ضبط ویدیو
– کاهش مشکلات صفحهنمایش
– یک اسپیکر اضافی در پایین گوشی
– لنز تلهفوتو
پیشبینی میشود که سری پیکسل 10 قابل اعتمادترین گوشیهای پیکسل تا به امروز خواهند بود. ویژگیهایی مانند تثبیت بهبود یافته برای فیلمبرداری و عملکرد بهتر دوربین، به نوعی پیشرفت محسوب میشوند، اما تمام این موارد باید به عنوان تغییرات جانبی در نظر گرفته شوند؛ تغییراتی که به نظر میرسد چندان بزرگ نیستند.
### آیا پیکسل 10 تجربه متفاوتی نسبت به پیکسل 9 ارائه خواهد داد؟
برخلاف بهبودهایی که در بخش قبل به آنها اشاره کردیم، به نظر میرسد که سری پیکسل 10 نیز یکی دیگر از گوشیهای پیکسل خواهد بود که باید از خرید آن صرف نظر کنید. اگر تصاویر لو رفته از پیکسل 10 پرو واقعی باشند، اکثر کاربران در تشخیص این که کدام مدل گوشی را در دست دارند، با مشکل مواجه خواهند شد.
گوگل سعی دارد سیاستی مشابه سامسونگ در طراحی مدلهای هر سری گلکسی اس را برای مدلهای پرچمدار خود پیادهسازی کند. در مورد پیکسل 10 مدل پایه نیز به نظر میرسد که وضعیتی مشابه خواهد بود؛ تنها دلیل جذب کاربران به سمت سری پیکسل 10، احتمالا قابلیتهای هوش مصنوعی آن خواهد بود.
### گوگل چگونه میتواند پیکسل 10 را به یک انتخاب جذاب تبدیل کند؟
گرفتن تصمیمات جدید همیشه چالش برانگیز است. علیرغم درخواستهای زیاد کاربران برای بهبود ویژگیهای گوشیهای پیکسل، گوگل تمام تمرکز خود را روی هوش مصنوعی گذاشته است. بنابراین، انتظار نمیرود که گوگل توسعه هوش مصنوعی را کاهش دهد تا روی ویژگیهای دیگر پیکسل 10 تمرکز کند.
با این حال، سومین سال پیشرفتهای جزئی در عملکرد، دو نکته مهم را نشان میدهد؛ یا نیازهای فعلی نرمافزاری اندروید به اندازهای افزایش نیافته که نیاز به سختافزار قدرتمندتر باشد، یا گوگل فکر میکند که کاربران به عملکرد سطح بالایی نیاز ندارند. به عبارت دیگر، یا نرمافزارهای فعلی اندرویدی به حدی گسترده نشدهاند که گوگل احساس نیاز به سختافزار قدرتمندتر را نمیکند، یا گوگل اعتقادی به ارائه عملکرد سطح بالا برای کاربران ندارد.
در کل به نظر میرسد که هر دو استدلال درست هستند. با این وجود، اگر گوگل میخواهد کاربران را به خرید یک گوشی 1200 دلاری ترغیب کند، باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا مشتریان را تحت تاثیر قرار دهد. عملکرد تراشههای تنسور برای سری پیکسل A که پیشنهاد خرید بالایی در سال 2025 دارند، عالی است، اما برای یک پرچمدار 1000 دلاری، مطلقا کافی نیست.
اگر گوگل وعده پشتیبانی نرمافزاری هفت ساله را میدهد، کاربران باید مطمئن باشند که تراشه آن در پایان این دوره هفت ساله همچنان عملکرد رضایتبخشی خواهد داشت؛ نه این که تنها چند سال پس از استفاده، به خاطر کارایی ناکافی، کاربران مجبور به تعویض یا ارتقا شوند. در واقع، اگر گوگل بخواهد کاربران را برای خرید پیکسل 10 متقاعد کند، باید عملکرد آن با سری گلکسی اس 25 برابری کرده و در کل عملکرد امیدوارکنندهای ارائه دهد.
اگر بحث عملکرد را کنار بگذاریم، ویژگیهایی که سالها کاربران از گوگل خواستهاند نیز چندان دیده نمیشود. شارژ سیمی 27 واتی با توجه به استاندارد رایج در دیگر گوشیها برای سال 2025 واقعا مسخرهکننده به نظر میرسد. البته باید اشاره کرد که فعلا هیچ اطلاعاتی در مورد سرعت شارژ پیکسل 10 منتشر نشده است، اما جای چندان امیدواری هم وجود ندارد. قابلیتهای ارتباطی نیز در گوشیهای پیکسل پایینتر از حد استاندارد بوده و گزارشها در مورد کیفیت ساخت پایین با عرضه پیکسل 9 افزایش یافته است.
سیستم دوربین نیز در گوشیهای پیکسل نیاز به ارتقاهای قابلتوجه دارد. درست است که گوشیهای پیکسل از اولین مدلها به خاطر بهرهمندی از سیستم پردازش فوقپیشرفته گوگل شناخته شده هستند، اما امروزه به نظر میرسد که سیستم نرمافزاری پیشرفته دیگر کافی نبوده و گوشیهای پیکسل به ارتقاهای سختافزاری در لنز و سنسور نیاز دارند. گوگل برای بهبود قابلیتهای تصویربرداری در مدلهای اخیر پیکسل، بیشتر روی قابلیتهای هوش مصنوعی تمرکز کرده است. این سیستمها منجر به عکسهایی میشوند که فاقد کنتراست طبیعی بوده و در مقایسه با تصاویر ثبت شده با گوشیهای رقیب، ضعیف هستند. گوگل باید بداند که جزئیات، تنها روش بهبود قابلیتهای تصویربرداری نبوده و اضافه شدن لنز تلهفوتو به پیکسل 10 حتی ممکن است وضعیت را بدتر کند.
### در سال 2025 برای خرید یک گوشی جذاب به سراغ کدام برند برویم؟
اپل اغلب در تصمیمات جدیدی که تولیدکنندگان اندرویدی بعدا از آنها کپی میکنند، پیشگام میشود. با این حال، دیدن این که گوگل و سامسونگ هم بالاخره از روند اپل در ایجاد پیشرفتهای تدریجی کپی میکنند، ناامیدکننده است. این روند ممکن است پایان بدی داشته باشد، زیرا سایر تولیدکنندگان در حال اتخاذ تصمیماتی هستند که گوگل و سامسونگ نسبت به آنها هراس دارند.
هیچکدام از برندهای بزرگ مانند ناتینگ که گوشیهایی با طراحی منحصربهفرد و ارزش خرید بالا عرضه میکند، وانپلاس که همچنان با عملکرد بیدردسرش تحسینبرانگیز است، و اوپو که امسال با معرفی باریکترین گوشی تاشوی جهان همه را شگفتزده کرد، هنوز تمرکز جدیای روی بازار آمریکا نداشتهاند. اما اگر این وضعیت تغییر کند، گوگل و سامسونگ برای رقابت باید با عجله خود را بازسازی کنند. در این بین، بهتر است فعلا برای پیکسلی که هیچ ویژگی معناداری ندارد، بیش از حد هیجانزده نشویم.
### پیکسل 10؛ میان رویاهای هوش مصنوعی و واقعیتهای سختافزاری
با نزدیک شدن به زمان معرفی سری پیکسل 10، انتظارات و ابهامات در مورد پرچمدار آینده گوگل به اوج خود رسیده است. با وجود برخی ارتقاها در دوربین، هوش مصنوعی و طراحی، به نظر میرسد که پیکسل 10 نتواند تحولی اساسی در تجربه کاربری ایجاد کند. همچنان استفاده از تراشههای تنسور با عملکرد پایینتر از رقبا، پرسشهای جدی در مورد ارزش خرید این دستگاه مطرح کرده است.
گوگل همچنان تمرکز خود را روی قابلیتهای نرمافزاری و هوش مصنوعی گذاشته، اما در بازار پرچمدارانی با قیمت ۱۲۰۰ دلار، کاربران انتظار دارند علاوه بر نوآوری نرمافزاری، عملکرد سختافزاری در سطحی بالا نیز دریافت کنند. با توجه به پیشبینیهای موجود، پیکسل 10 شاید قابل اعتمادترین گوشی گوگل باشد، اما بعید است متفاوتترین آن باشد.
در نهایت، اگر گوگل میخواهد جایگاه خود را در میان پرچمداران تثبیت کند، باید فراتر از صرفا بهبودهای جزئی برود و تجربهای تمامعیار و چشمگیر را ارائه دهد. پشتیبانی بلندمدت کافی نیست، مگر آن که عملکرد نیز در همان سطح باقی بماند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات مرتبط و خرید لوازم جانبی با کیفیت مانند هدفونهای بلوتوثی، شارژر و پاوربانک به فروشگاه موبایل خرسندی مراجعه کنید.